Pros
Mooi product. Groot pand. Als starter een mooie kans om kennis op te doen. Na een paar jaar wel aan te bevelen om de volgende stap bij een andere organisatie te maken.
Cons
Als onervaren starter oogt Thinkwise van de buitenkant als een organisatie die alles op orde heeft en aan de voorkant staat van wat ze zelf zeggen wereldwijde groei. Qua salaris, waardering en doorgroeimogelijkheden zijn er alleen kansen als starter. Je moet bij je eerste contract wel goed onderhandelen. Thinkwise legt de rode loper uit voor jonge mensen. Maar vergeet de collega's die lang bij Thinkwise werken en die Thinkwise groot heeft gemaakt. Salaris, waardering en doorgroeimogelijkheden is voor die oudere groep heel ver te zoeken. Hoe langer je bij Thinkwise werkt en hoe hoger je in de organisatie qua hiërarchie komt des te lastiger en uitzichtloos je positie is. Je gaat dan zien dat er een enorm politiek spel gespeeld wordt. En dat er verschillende eilanden zijn tussen de verschillende afdelingen en dat je met een directie te maken hebt die van de oude stempel is, enorm wispelturig is, die totaal niet met elkaar op een lijn liggen en totaal geen inlevingsvermogen heeft in een ander persoon, collega of invalshoek. Ze halen elkaar en andere managers en collega's non stop naar beneden wanneer een van deze leden niet in dezelfde ruimte is. Problemen in je werk kom je vooral tegen als je goedkeuring van de directie nodig hebt. En bij het nakomen van gemaakte afspraken. Bij Thinkwise mag en moet iedereen zijn mening en standpunt delen bij een besluit en afspraken, toezeggingen en besluiten worden regelmatig teruggetrokken, veranderd of heroverwogen. Probleem komt omdat Thinkwise heel klein is begonnen. Management wil betrokken blijven bij alles wat er gebeurd en wil alles in controle houden. Ze vertrouwen hun werknemers niet dat ze zelf goede beslissingen kunnen maken. Daarin is Thinkwise uit zijn jasje gegroeid en zelf die controle houden kan eigenlijk niet meer. Die controle merk je bijvoorbeeld ook enorm bij uren boeken. Tot op 15 min moet je uren boeken onder projecten waar je aan werkt. Dit om altijd te kunnen controleren waar je aan werkt, of je wel declarabel bent ect. Hoe hoger je in de organisatie zit des te vaker dat je in aanraking komt met het management. Als je bij Thinkwise komt werken moet je een hele brede rug hebben en niet verwachten dat hard werken beloond wordt en dat je schouderklopjes ontvangt. Als je nieuw aan boord komt en je hebt frisse, nieuwe ideeën dan komen die er maar moeilijk doorheen. Ze luisteren er naar maar in alle jaren dat ik bij Thinkwise heb gewerkt zijn veel zaken helaas nog onveranderd gebleven. Verder is Thinkwise totaal niet multicultureel en als organisatie totaal niet van deze tijd. Geen afspiegeling van de samenleving om ons heen. Ik heb zelf bij CS gezeten. Met mijn directe collega's heb ik heel fijn samen gewerkt. En ik heb ook aan hele leuke en mooie klantprojecten gewerkt. Ik weet dat veel collega's er net zoals ik over denken. Alleen niet iedereen heeft de luxe om een andere stap buiten Thinkwise te kunnen maken en houden zich daarom angstig stil. Thinkwise is een bedrijf met veel potentie maar als er organisatorisch geen grote veranderingen gaan plaatsvinden in afzienbare tijd dan zal die potentie nooit waargemaakt gaan worden. Al jaren zit Thinkwise rond de 100-130 werknemers. Kijk maar eens op LinkedIn naar het enorme verloop van werknemers de afgelopen jaren.