Berbat - Operations Specialist IQVIA Employee Review

1.0
17 Apr 2026
Business outlook

Pros

Maaşın zamanında ödenmesi (!), yıllık 17 gün izin hakkı olması. Remote olması

Cons

Kalifiye eleman çalıştırırlar ama maaş ve zam konusunda senior position değilseniz kesinlikle piyasanın altında kalıyorlar. Amaçları çok insan toplayıp az maaş ve yoğun iş yüklemek. Kendilerini okul olarak gördüklerini söylediler. Fırsatını bulan çıkıp kendini kurtarıyor ve onlar bu durum ile gurur duyuyor. Emeğinizin karşılığı olmayan bir maaşı bu denli global ölçekli bir firmada görmeniz çok çok üzücü. Kapitalist sistemin yansıması işte. Asgari ücretin altında zam yapıyorlar. Ve bu sene alınan karar ile bazı elemanlara zam bile verilmedi. Remote olması aslında firmanın işine geliyor çünkü ofis gideri azalıyor. Gelin görün ki bunu öne sürerek maaşın az olmasını haklı çıkarmaya çalışıyorlar- en azından git gel ile yorulmuyormuşuz. Ek olarak benim departmanımda yükselme şansınız yok. Bizzat yöneticim bana şunu aynen söyledi. Hedefinden fazla iş yapma asla terfi alamayacaksın. Yöneticilerim de tek tek istifa etti zaten maaş düşüklüğünden. Onun dışında sürekli hedefler ve iş yükü artıyor. Çoğunlukla mesai saatlerini aşmamız gerekiyor. Ama buna dair bir ödeme asla yok çünkü anlaşmamız böyleymiş. Yine de günün sonunda türkiyedeki bir temizlik işçisinden daha az maaş alıyorsunuz, yıllarca okumuş olmanızın, tecrübelerinizin ve yabancı dil yeteneğinizin önemi yok bu insanlar için. Sizi sadece bir makine olarak görüyorlar. Lütfen mülakat esnasında sırf işe alınayım mantığıyla düşük maaş söylemeyin bu berbat sistemin aynı şekilde sürmesine sebep oluyorsunuz. Ve günün sonunda işe alınsanız dahi iş yükünü görünce burn-out yaşıyorsunuz. Değmez.

Explore other reviews about IQVIA

5.0
5 Jun 2026
Anonymous employee
Business outlook

Pros

Work life balance was good

Cons

Limited opportunities for PM advancement

3.0
15 May 2026
Business outlook

Pros

- Great work / life balance, leadership wonderful dependent on team, collaborative coworkers, everyone try to help each other

Cons

- internal processes too long, hard to progress career if you are not loyal to certain leaders, sometimes we get in our own way to service our customers, internal bottlenecks between sales and delivery at times. If you are someone who likes to follow processes this is a good place, if you are someone who thinks outside of the box and pushes the envelope of change for betterment or more efficiency - you could be frustrated

See reviews by: Helpful|Rating|Date|All